Saker jag ska sluta köpa

God morgon, nu så har jag precis vaknat, käkar lite frukost och ska snart ta och åka in till skolan en sväng för att jobba på ett grupparbete. Men först så tänkte jag göra ett litet inlägg kring saker som jag i år 2020 ska försöka sluta köpa, eller i alla fall köpa mycket mindre utav. Det finns lite olika anledningar och jag vet att jag gjorde en liknande lista i början på året med saker som jag skulle sluta med, vilket kanske är samma sak, men jag känner för att göra en till så här kommer den.
 
1.Bubbelvatten 
Jag ska så gott som sluta köpa bubbelvatten för att jag har haft en period i mitt liv ganska nyligen då jag har haft bubbelvatten med smak på hemma jämt och druckit som vanligt vatten.. Det känns så himla onödigt både penga mässigt och ja att släpa hem flaskorna med vatten känns extremt onödigt. 
 
2. Plastpåsar
Här har vi ett problem. Jag glömmer ofta att ta med mig påse när jag ska handla. Jag går ofta till matbutiken för att köpa till exempel en frukt men kommer ut med: Frukt, dricka, godis, pasta, krossadde tomater, yoghurt... Och ja, så kan man inte bära allt och då köper man en påse.. Detta är något jag ska försöka bryta i år så jag har packat ned en påse i så många av mina små väskor som jag kan samt lagt en i bilen. Jag har även köpt sådana nästan genomskinliga fruktpåsar i tyg för att handla frukt i istället för att ta de där värdelösa tunna plastpåsarna som affärerna erbjuder. 
 
3. Energidricka
Jag köper inte energidricka jätteofta, och jag vet att detta var med på förra listan men ändå, men jag ska sluta köpa energidricka så gott det går. Det är dyrt och koffeinet förstör för mig när jag ska somna om kvällarna vilket leder till att jag ofta är trött på morgonen. (Koffein har ju då en halvreringstid i kroppen på 5-6 timmar vilket är sjukt.)
 
4. Onödiga skönhetsprodukter
Jag kommer i år att försöka köpa så lite skönhetsprodukter som möjligt. Detta nämnde jag också i tidigare inlägg. Men ja, för er som inte läste det inlägget så beror det på att jag inte behöver mer smink och skönhetsprodukter utan behöver använda upp det jag redan har hemma. 
 
5. Kläder
Nästa punkt som även var med på tidigare lista som är kläder. Jag kommer inte shoppa speciellt mycket mer kläder i år eftersom att jag behöver använda det jag redan har och håller just nu på och går igenom mina garderober och rensar ut kläder jag inte använder. Det är helt sjukt vad jag skulle behöva rensa mera hemma. 
 
6. Paraffinljus. 
På senaste så har jag hört mycket dåligt och läst mycket dåligt om paraffinljus som är sådana värmeljus som t ex ikea och många andra butiker säljer billigt. Jag älskar ljus och har massor hemma men har läst att de dels inte är så miljövänliga och även ska släppa ut mer "gifter" än stearinljus. Så jag tänker att jag nog ska satsa på stearinljus i framtiden när mina paraffinljus har tagit slut. (Ska försöka hålla mig till svanenmärkta ljus)
 
Vill ni läsa mer så finns massor av länkar här: 
Naturskyddsföreningen
Svanen
 
7. Produkter med palmolja
I år ska jag även göra ett tappert försök att utesluta produkter som innehåller palmolja. Och varför då? Jo för att man hugger ned regnskog för att skapa oljepalmsodlingar vilket självklart inte är speciellt bra. Jag vet att det är otroligt många produkter som innehåller palmolja i en matbutik men jag tänker ändå att jag ska försöka undvika dem så gott det går. (Även skönhetsprodukter som till exempel tvål kan innehålla palmolja.) 
 
Vill ni läsa mer om detta finns länkar här:
WWF
Naturskyddsföreningen
 
 
Det var allt på den här listan och det finns förmodligen ännu flera saker som jag tänker försöka skära ned på av olika anledningar. Jag är väldigt inne i att skriva listor just nu för att motivera mig själv till en bättre livsstil, så jag funderar på om jag ska göra en lista på vad jag faktiskt HAR slutat köpa under 2019. Det är ändå en hel del saker som jag redan har slutat att handla/beställa på restaurang osv vilket känns väldigt bra. Nej, nu ska jag ta och cykla in till skolan en sväng så hörs vi eventuellt senare. :)
 
 
 
 

eilene.blogg.se

En blogg med mycket produktrecensioner och smink med inslag av min vardag. :)

RSS 2.0