Sminkmärken som testar på djur.

Hallå! Idag tänkte jag som rubriken beskriver skriva en lista på lite sminkmärken som faktiskt testar sina produkter på djur. Detta är då märken som jag tänker försöka att inte köpa fler produkter utav på grund av detta då. Och detta är ju då varumärken som inte "direkt" testar produkterna på djur men de säljer i kina och för att få sälja i kina måste man låta kina testa produkterna på djur, vilket är något dessa företag då godkänner, och det är inte okej enligt mig. 

Men nu kör vi igång med listan! Detta är alltså märken som TESTAR PÅ DJUR. 

-Benefit
-Redken
-lancome
-garnier
-essie
-estée lauder 
-Aussie
-Axe
-Batiste
-Bic
-Biotherm
-Bobbibrown
-Cetaphil
-Chanel
-Clarins
-clearasil
-clinique
-colgate
-dior
-dolce & gabbana
-Elisabeth Arden
-EOS
-Gillette
-giorgio Armani beauty
-Got2b
-Hawaiian tropic
-Head and shoulders
-Henkel
-Hugoboss
-Kerastase
-Lacoste fragrances
-listerine
-L’oreal Paris 
-M.A.C
-Makeup forever
-Mary kay
-max factor
-maybelline
-Michael kors
-NARS
-Neutrogena
-Nivea
-OPI
-oriflame
-origins
-pepsodent
-revlon
-rimmel
-rexona
-schwarzkopf
-sensodyne
-sunsilk
-TRESemmé
-vaseline
-veet
-Victorias secret
-wella
-Yves rocher


Sen uppstår det problem då dessa varumärken äger andra märken som inte djurtestas. Så frågan är hur man ställer sig till det. Eftersom att köpa av dessa märken bidrar till det djurtestande märkets kassa. 

Till exempel så ägs märket BECCA av esteé lauder och vissa vill då inte köpa BECCA på grund av att ägaren djurtestar. Medan andra tolkar det som att man kan köpa BECCA eftersom att BECCAS produkter inte djurtestas. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig i frågan men jag tror att jag ska försöka att hoppa över att köpa från dessa märken som ägs av ett märke som djurtestar. 

Det är rätt skrämmande hur många märken som faktiskt djurtestar och det finns ännu fler.. Jag valde bara ut de som jag ansåg som vanligast. Men jag tänker att imorgon eller senare idag så kommer en lista på märken som inte djurtestar istället, för det finns många alternativ på vad man kan köpa istället. 


Källor:
Vegobeauty.se
Peta.org

eilene.blogg.se

En blogg med mycket produktrecensioner och smink med inslag av min vardag. :)

RSS 2.0