Det här med grupparbeten.

God kväll på er! 
 
Idag är det Onsdag och klockan är egentligen ganska mycket med tanke på att jag ska upp tidigt imorgon. Det har varit mycket på senaste som vanligt och jag har lagt mycket tid på skolan. För tillfället så jobbar vi med gruppuppgifter i skolan och jag har börjat fundera mer och mer på varför det ibland blir problem i grupper och hur skulle man kunna lösa det? I nästan varje grupparbete jag varit med om i skolan uppstår olika former av problem som växt sig olika stora.
 
Jag känner mer och mer att konflikthantering i grupper samt kunskap om hur jag själv ska bete mig i en grupp kan vara nödvändiga ämnen att lära mig mer av. Vissa dagar brusar jag upp i grupper när det blir stressigt eller när de svårare uppgifterna och besluten faller mellan stolarna hela tiden för att det känns som om övriga stoppar huvudet i sanden och hoppas på att frågan som skapar problemen ska försvinna. 
 
Förstår ni vad jag menar? Jag dömer ingen för jag är lika delaktig i att bidra till problemen i grupperna som alla andra majoriteten av gångerna och jag känner att det beror på okunskap kring hur man kan hantera situationen. Jag kan även erkänna att jag har misstänkt ADHD, är ej utredd än, men har problem som drar åt ADHD även om diagnosen blir satt eller inte. Vilket för min del innebär att jag ibland lätt brusar upp framförallt när det blir lite stressigt eller när man inte kommer fram till något och ännu värre kan det bli om jag till exempel skulle känna mig "attackerad" av någon annan. Om ni förstår vad jag menar med "attackerad"? 
 
Det här med grupper känns inte som någon lätt fråga och hittills har jag haft väldigt bra grupper i skolan men i vissa lägen så känner jag att jag efter en dag tänker "vad hände där?", "varför jobbar vissa mer än andra?" eller "lät jag otrevlig nu?". Det kan ha varit allt från att en gruppmedlem upplevs försöka smita från grupparbetet eller inte riktigt prioriterar grupparbetet eller att det dykit upp en fråga som varit lite laddad som många i gruppen har starka åsikter kring. I flera grupper har även tidsplaneringen varit ett stort bekymmer då de flesta människor har saker de känner att de behöver göra utanför skolan och på den här fronten upplever jag att jag varit en av de personer som fått stå tillbaka en hel del, genom att tacka nej till jobb och vänner, medan andra i olika grupper prioriterat jobb före grupparbetet. 
 
Problemen i grupper är många. Och jag måste bara nämna att jag självklart pratar om alla grupper jag har varit en del av under min skoltid i både gymnasium och högskola egentligen. Jag dömer ingen för jag är själv som tidigare sagt en del av problemet, men jag kände ändå att detta var värt att nämna i fall att min grupp jag jobbar med nu skulla läsa detta, allt handlar absolut inte om er men självklart har även vi haft sämre dagar. 
 
Kände bara att detta var värt ett långt inlägg då det är något jag lägger en del tankekraft på mellan varven och något jag ibland anser är jobbigt då jag själv känner att jag inte alltid beter mig optimalt. Vissa dagar känner jag att jag förmodligen inte alls fungerar ihop med andra människor eftersom jag vissa dagar känner mig helt utanför eller tror att jag uppfattas som grinig och kanske sur. Detta är något jag tänker att jag ska jobba på. Det är inte lätt att vara människa. 
 
Men vet ni vad? Nu ska jag ta och sova. Men har ni tips på sidor/poddar eller vad som helst som handlar om grupper och människor generellt så får ni jättegärna tipsa mig. God natt. :)

eilene.blogg.se

En blogg med mycket produktrecensioner och smink med inslag av min vardag. :)

RSS 2.0