8 saker jag ska sluta med 2020

God kväll på er! Idag tänkte jag göra en lista på saker som jag faktiskt ska sluta med eller dra ned på under 2020. Jag känner lite att det är nytt år, många har nyårslöften och jag vill väl kanske inte göra några direkta löften men känner ändå att jag har en lista på lite saker som jag skulle vilja förändra under 2020. 
 
1. Sluta shoppa så mycket smink och börja använda upp det jag redan har. 
 
Jag kommer att fortsätta köpa smink men jag kommer inte att köpa lika mycket smink som jag tidigare har gjort. Jag kommer enbart köpa det som jag behöver, vilket innebär att jag kan köpa nytt om något faktikst tagit slut. Detta för att jag inte ska överkonsumera och även för att jag ska slippa biten med röran som blir hemma när man har för mycket saker. Så jag hoppas verkligen att jag kan klara den här utmaningen då den skulle göra mig både rikare och mindre stressad över alla saker jag har hemma. :)
 
2. Börja använda mig av nedstressande övningar oftare
 
Detta innebär att jag kommer försöka att oftare använda mig av nedstressande övningar om man får kalla det så. Det kan vara allt ifrån andningsövningar, yoga eller stretching. Just nu så tar jag cirka 15-30 min och stretchar varje dag i hopp om att kunna gå ned i spagat i framtiden, startade igår, så vi får se hur lång tid det tar. Det känns iaf väldigt bra i kroppen och lite avkopplande :)
 
3. Sluta duscha med mina smycken
 
Jag tänker sluta duscha med mina smycken då det egentligen inte är speciellt bra vad jag har förstått. Jag ska försöka att utsätta mina smycken för så lite slitage som möjligt i framtiden. Denna punkt känns inte speciellt svår samtidigt som jag vet att den kommer bli tuff då jag har 1 halsband, 1 klocka, 2 armband, 1 vristlänk samt örhängen på mig minst varje dag.. Ibland ännu mer. 
 
4. Hålla mig till att tvätta håret med schampo till cirka 2 gånger i veckan.
 
Denna punkt har jag faktiskt redan tjuvstartat med. Jag har bestämt mig för att inte tvätta håret med schampo mer än 2 gånger i veckan. Detta för att schampo inte är så bra för hårbotten och håret mår bättre av att inte bli tvättat med schampo för ofta. Dessutom kommer hårbotten förmodligen inte bli lika fet lika snabbt som den tidigare varit. Däremot så tillåter jag mig själv att tvätta håret med vatten om det behövs de dagar då jag känner mig svettig för att jag kört ett hårt pass på gymmet. Jag överväger att göra ett inlägg kring min avvänjningsperiod snart faktiskt. 
 
5. Sluta spendera pengar på energidrickor och annan dyr onödig mat som jag inte behöver.
 
Här har vi egenligen samma punkt som det med sminket. Det handlar om att jag kanske inte behöver vissa saker i matväg heller. Vi pratar om bubbelvatten som är dyrt för att vara vatten och otroligt onödigt. Även att jag köper för mkt godis och mycket annat som jag kanske faktiskt inte ens äter upp. Så det blir mer planering kring mat i framtiden, fundera ut när jag ska äta saker innan jag handlar.
 
6. Sluta köpa onödiga kläder och använda det jag faktiskt har. 
 
Ytterligare en punkt som liknar punkt 5 och 1. Menmen, denna handlar om att jag ska sluta konsumera mängder av kläder i år. Jag älskar kläder osv meeen hur ofta använder jag vardagskläder? Visste ni att jag går i träningskläder oftare än vad jag har vardagskläder just nu? Dessutom har jag för mycket kläder så jag tycker det är dags att använda det jag har och inte köpa lika mycket kläder i år som tidigare.
 
7. Plugga i sängen
 
Jag planerar även att sluta plugga i sängen. Det påstås att man inte ska vila och studera på samma ställe för då kan man få svårare att sova. Jag har svårt att sova och är ganska ofta trött. Så kanske skulle det hjälpa att i alla fall flytta plugget från sängen och göra det på yoga mattan, om jag vill ligga på mage och plugga, eller vid skrivbordet. Denna punkt känns också lätt men vet att den inte kommer att bli det. 
 
8. Handla energidrickor
 
Jag dricker egentligen inte alls mycket koffein jämfört med många andra i dagens samhälle. Men jag dricker kanske 1 energidricka i veckan som egentligen känns helt onödigt. Grejen med energidricka är att jag tycker att det är ganska dyrt, i alla fall de jag tycker är goda, och de tillför inte direkt supermycket. Dessutom har jag koffeinpulver eller snarare PWO som det heter som står här hemma som jag kan blanda med vatten och på så sätt få koffein, så jag förstår inte riktigt varför jag ska köpa energidricka så ofta. Det är ganska onödigt när man som mig egentligen vill spara pengar så jag tänkte försöka dra ned på det. Kanske blir någon ibland. 
 
Detta var väl det som jag har bestämt mig att jag ska dra ned på/sluta med 2020. Jag hoppas verkligen att jag kommer att klara flertalet punkter relativt bra men man vet aldrig. Har ni några nyårslöften eller idéer kring 2020? Tipsa mig gärna då det är lite kul att höra. Nu ska jag i alla fall sova så jag orkar jobba nyårsafton och nyårsdagen. God natt. :)
 

eilene.blogg.se

En blogg med mycket produktrecensioner och smink med inslag av min vardag. :)

RSS 2.0